​Menneskesyn og værdier

​Jeg har en holistisk tilgang til mennesket og helt overordnet tror jeg på at et hvert menneske kan føle sig helt og forbundet, til både det jordiske liv, sjæleligt og til sig selv.

Min oplevelse er at flere og flere mennesker falder udenfor den lange tradition at se vores virkelighed som en maskine der er lineær i tid og rum. Der er en bevægelse af at mennesker ikke passer ind i traditionelle opfattelser af sundhed, religion, politik, økonomi, arbejdstager også videre.

Der er efterhånden et utal af evidensbaseret undersøgelser der peger på at vi er forbundet på tværs af tid og rum, at mennesket rummer evner til at være selvhelbredende og leve i harmoni.

Men desværre har mange glemt deres evner og har mange symptomer, det være sig kropsligt, mentalt og relationelt. Nogle får ligefrem diagnoser og medicin for at kunne passe ind i verdensbilledet. Min tilgang til det enkelte menneske er alternativ og min forståelse af hvordan verden hænger sammen måske endda mere alternativ.

Så når du nu føler dig ufri, ensom, bange, eller håbløst til mode – handler det så om at du ikke kan få din indre verden til at matche den ydre verden? Noget tyder på at din bevidsthed prøver at gøre dig opmærksom på noget, måske du har brug for hjælp til at komme tilbage til harmoni.

Jeg har udvalgt virksomhedsnavn og billeder nøje som symbolik for hvad jeg står for.

Livstråd – oprindeligt stammer begrebet fra Nordisk mytologi. Nonerne Urd, Verande og Skuld sad for foden at livstræet og spandt livstråden/skæbnetråden for hvert et menneske. I senere psykologisk materiale, tales der om brud på livstråden eller at livstråden er forbundet på bagsiden ad hjertet og det er her sjælen inkanere og forlader kroppen ved fysisk død.

Min forståelse er at vi alle har en livstråd og til den er sjælens længsel forbundet. Det jordiske liv har derfor en opgave i at udfolde sjælens længsel, hvis længslen lukkes og ikke forsøges opfyldt vil den fysiske krop gå i forfald og ende med en fysisk død. Det betyder også at jeg ikke tror på at vores liv er skæbnebestemt, da vi alle har mulighed for at udvide vores bevidsthed.

Billede af floden i afgrunden – symboliserer at altid stå på afgrunden fyldt af frygt, og lige meget hvor man kigger hen er der en afgrund. Som jeg citerer Yalom for ”living safely, is dangerous” som hvis du kun ser afgrund i det ukendte, vil du være fyldt af frygt som manifesterer sig som fysiske og psykiske symptomer.

Billedet i grotten med lys forude – det symboliserer for mig en genfødsel, eller en udvej. Jeg er sikker på at der altid er noget i alle mennesker der leder efter en lettere og lykkeligere vej. Men samtidig er der mange årsager til at blive ved med at fare vild i grotten, det kender vi og det vi kender er trygt.

Billedet af floden der løber ned af bjergsiden fyldt med grønne træer. Billedet symboliserer for mig et nyt landskab, nysgerrighed og muligheder. Samlet set er billederne et symbol på den terapeutiske process, hvordan bevidstheden ændre fokus undervejs.

Umiddelbart er dine udfordringer eller problematikker uvæsentlige for at kunne indgå i en terapi hos mig, for jeg klassificerer ikke mennesket, andet end som et menneske der har brug for en midlertidig ledsager på sin rejse.

Få en uforpligtende sam​tale?

Udfyld formularen h​erunder og jeg vil ringe dig op indenfor 2​4 timer, dernæst kan vi sammen finde frem til den rigtige løsning for dig. 

- char

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Om mit virke

"Living safely is dangerous" 

- Iving D. Yalom

​Jeg kan mærke at jeg drages mod mennesker, der er opgivet og er håbløs faret vild.

Jeg kan bag menneskets lidelse se styrke, kærlighed og viljen til at leve.​


Jeg overholder lovgivningen inden for GDPR.

Kontakt mig

​​Gribskovvej 39B

​3200 Helsinge

+ Klik her for rutevejledning

Telefon: 60467447

E-mail: livstraad@livstraad.dk

Telefontider:
​8.30-9.00 alle hverdage

CVR: 41492767

fb  instagram